perjantai 12. tammikuuta 2018

Disneyland Pariisi. maaliskuu 2017, matkatavarat

Lähdimme matkaan puolessa välissä maaliskuuta. Maaliskuussa Pariisissa kevät on jo paljon pidemmällä kuin täälä Suomessa. Maaliskuussa päivän keskilämpötila on noin 10 astetta ja kirsikkapuut kukkivat kun täälä vielä tarvotaan nilkkoja myöten loskassa ja harmaudessa.

Tarkkailin ennen matkaa useaan otteeseen muutamaakin sääsivua josta tutkailin lupailevatko reissun ajaksi aurinkoa vai vesisadetta. Tarvitaanko ohuempaa takkia vai pakataanko villahousut mukaan. Kymmenen kesää huvipuistossa työskennelleenä on kokemus opettanut että koko päivän ulkona ollessa täytyy pukeutua lämpöisesti ja suosia kerrospukeutumista ellet halua jäädyttää itseäsi hengiltä. Meilläkin oli tarkoitus viettää päivät aamusta iltaan ulkona puistoissa eikä vain maata hotellihuoneessa koko päivää.

Niimpä matkalaukkuun ensimmäisenä pakattiin yllätys, yllätys merinovillaiset pitkät housut sekä paidat, fleecehousut ja -paidat sekä tuulen ja vedenpitävät ulkoiluhousut ja -takit sekä kaulahuivi, pipo ja hanskat puettavaksi ylle huvipuistoon. Lentokoneeseen matkan ajaksi käsimatkatavaroihin pakkasin lisäksi villasukat. Matkalaukkuun pakkasimme vedenpitävät kengät joilla olisi hyvä kävellä koko päivän jos sade yllättää. Lentomatkaksi varustauduimme rennoilla housuilla ja hupparilla/villatakilla jotta lentomatkasta tulisi mukavampi. Mikään ei ole ikävämpää kuin kiristävät housun napit joten farkut laitettiin matkalaukkuun. Olimme varanneet etukäteen pöydän Versaillesissa sijaitsevasta ravintolasta jossa oli pukukoodina smart, joten mukaan lähti molemmille myös suorat housut ja puvun takki/jakku sekä siistimpi paita ja kävelykengät. Matkassa oli tietysti myös henkilökohtaiset hygieniavälineet, kiharrin sekä pieni matka-apteekki henkilökohtaisilla lääkkeillä ja rakkolaastareilla varustettuna.

Tavarat pakkasimme kahteen pyörillä kulkevaan matkalaukkuun joiden lisäksi minulla oli vielä 20litran reppu ja miehellä olkalaukku. Kulkiessamme huvipuistossa sekä Pariisin keskustassa käytimme reppua. Repussa meillä oli pääasiassa juomapullo, aamiaiselta pihistämämme eväscroisantit ja -sämpylät sekä pipot ja hanskat jos niitä ei sillä hetkellä tarvittu. Reppuun pakattiin myös päivän ostokset. Keskustassa kulkiessa suljimme repun pienellä munalukolla ettei taskuvarkaat vie tavaroitamme. Lisäksi minulla oli takin alla pieni tasku/laukku jossa kulki puhelin, rahat ja henkilöllisyyspaperit, lentoliput. Lentolippumme hintaan ei kuulunut kuin käsimatkatavarat, joten matkalaukut meidän täytyi maksaa erikseen. Hinta oli noin 30€/laukku/suunta. Hinnat vaihtelevat lentoyhtiöiden ja lipputyyppien mukaan.

Matkalaukut ja reppu pakattuna.
Matkamme aikana lämpötilat vaihtelivat +10 - +18 välillä. Saimme nauttia niin auringosta kuin pilvisistä päivistäkin, tuulisista hetkistä ja tihkusateista, joten mukaan pakatut kerrastot eivät olleet turhat. Sateenvarjon jätin vielä viime hetkellä matkatavaroista kotiin. Yhtenä aamuna sateenvarjoa olisi tarvinnut kun tihkusadetta tuli enemmänkin mutta katsottuamme myytävien sateenvarjojen hintoja (26€/kpl), tuumasimme että pärjäämme ainakin toistaiseksi takeillamme. Onneksemme sade ei yltynyt koko päivänä siitä lujemmaksi ja iltapäivään mennessä aurinkokin jo tuli näkyviin pilvien välistä.

Mihin vuoden aikaan sinä olet matkustanut Pariisiin? Millaisia matkatavaroita sinä otit mukaan matkalle? Yllättikö sää paikan päällä sinut?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti