tiistai 17. huhtikuuta 2018

Disneyland Pariisi, maaliskuu 2017, toinen päivä, Buffalo Bill's Wild West Show

Matkalahjaani kuului Buffalo Billin Villin Lännen illasllisshow. Tästä olin aluksi valmis keskustelemaan ja tarvittaessa luopumaan jos tätä ei matkaani saada mukaan. Onneksi tämä kuitenkin hyväksyttiin ja saimme nauttia mahtavan illan Villin Lännen hengessä. Kävimme katsomassa illallisshow toisena iltanamme eli perjantaina ensimmäisessä kattauksessa. Esitystä esitetään kaksi kertaa päivässä klo 18.30 ja 21.30.

Disneylandin sivuilta Buffalo Bill's Wild West Show with Mickey and Friends illallisshowsta löytyy ensivilkaisulla tietoa yllättävän vähän. Löysin lippujen hinnat mutta en hirveästi muuta. Jos mietit tätä lomallesi, niin suosittelen vaikka lipun hinta (1 kategoria 80€, 2 kategoria 65€) saattaa vähän kirpaistakin! Meillä oli halvemmat eli kategoria 2 liput eli istuimme vähän kauempana ylemmillä penkeillä. Meidän paikat sattuivat olemaan 2-lippukategorian alimmilla penkeillä eli puolessa välissä katsomoa ja näimme ja kuulimme paikaltamme oikein hyvin kentän tapahtumat. 

Esitys pidettiin Disney Villagessa, eli päästäkseen esitykseen ei tarvitse ostaa kuin illallisshow:n lippu, itse huvipuistolippua ei siis tarvitse vaan kylään pääset vapaasti kulkemaan kun selviydyt ensin turvatarkastuksista. Ravintola jossa esitys pidettiin oli jaettu kahteen osaan siten että ensin oli villin lännen tyylinen baari jonka pienellä lavalla Hessu esiintyi yhdessä muusikko ystäviensä kanssa. Tulimme paikalle niin myöhään että bändi oli jo lopettelemassa. Harmi, sillä tätä olisi voinut katsella ja kuunnella pitempäänkin. Tästä tilasta matkaa jatkettiin itse katsomoihin, jotka oli nimetty värien ja lippukategorioiden mukaan. Katsomoiden keskellä oli iso hiekkakenttä areena jossa itse show oli. 

Hessu ja muusikko ystävänsä.

Itse esityksessä oli tietysti Buffalo Bill, Annie Oakley, cowboyta, intiaaneja sekä tietysti Mikki, Minni, Hessu, Tiku ja Taku sekä iso määrä eläimiä, mm. hevosia, puhveleita. Hiekkakenttä pölisi jonkin verran kun eläimet ravasivat pitkin kenttää ja paikassa oli vahva hevosten tuoksu, joten esitystä ei suositella jos kärsit astmasta. Esitys juonnettiin englanniksi sekä ranskaksi muutama lause kerrallaan ja esityksessä pysyi hyvin mukana vaikka ei ihan jokaista sanaa ymmärtänyt. Esityksestä ei tullut kauheasti otettua kuvia koska tilassa oli sen verran hämärää ja esitys tempasi niin mukaansa ettei kuvien ottamiselle jäänyt aikaa.


Buffalo Bill, Mikki ja ystävät
Esityksen ohessa tarjoillaan ruoka, tulista papupaistosta ja maissileipää, lihaa ja perunaa sekä lopun kruunaa ihana lämmin omenapiirakka. Paikat olivat kuin vanhan ajan pulpetti jossa 6-8 ihmistä istuu vierekkäin edessään yhtenäinen pöytätaso jonka edessä on kapea käytävä ennen seuraavaa penkkiriviä. Tarjoilijat kävelivät tätä käytävää pitkin ja toivat ruuat eteesi ja keräsivät tyhjät lautaset pois ennen seuraavaa ruokaa. 

Areena ja nousevat pulpettikatsomot.
Mikki ja kaverit hevosvankkureiden kyytissä. Vaunut peitti ensin valkoinen katos joka laskettiin alas ja kaverukset paljastuivat kyytistä. Areenan reunoilla intiaanit ja cowboyt hevosten selässä.

Tunnelma esityksen aikana kentällä ja katsomossa oli hiukea. Katsomot oli jaettu neljään eri väriin (punainen, sininen, keltainen ja vihreä) ja ovella sisääntullessa sait katsomon värisellä nauhalla varustetun cowboyhatun jota pidettiin esityksen aikana päässä. Yleisöä kannustettiin vahvasti osallistumaan illan kulkuun ja kannustamaan kentällä kisaavaa oman väristä cowboyta heiluttamalla hattua ja metelöimällä. Jälkeen päin oli puhetta että kyllä olisi harmittanut jos tänne ei olisi päästy. Emme olisi ennakkotietojen vähyyden vuoksi varmasti malttaneet itse ostaa lippuja tähän. Lähdimmekin siis esityksestä pois hyvillä mielin sinisillä nauhoilla varustettut cowboy-hatut päässämme katsomaan puiston ilotulistusta ja iltashowta muiden mukana. Nyt hatut koristavat kotiamme kirjakasan päällä ja muistuttavat mukavasta showsta.

Oletko koskaan käynyt näissä Disney Villagen oheistapahtumissa tai harkinnut niitä? Olisi kiva kuulla kokemuksiasi.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti