perjantai 8. helmikuuta 2019

Disneyland Pariisi, lokakuu 2018 matkasuunnitelmia

Olimme syksyllä toistamiseen Disneyland Pariisissa, tässä postauksessa kerron hieman matkamme suunnitelusta ja myöhemmin itse reissusta.

Toinen reissumme Disneylandiin suuntautui lokakuussa 2018 koulujen syyslomaviikon alkaessa. Tälle reissulle mukaamme lähti kummipoikani, herra 15-v. Kesällä 2016 kun sain meidän ensimmäisen reissun lahjaksi, oli kummipoika heti valmis lähtemään mukaan asiasta kuultuaan. Olin kuitenkin luvannut ottaa mieheni mukaan tuolle reissulle, joten kummipoika joutui isänsä kanssa tyytymään silloin varasijoille ja jäämään kotiin. Syksyllä 2017 mietin kummipojan kesällä 2018 edessä olevia rippijuhlia ja mietin että reissu voisi olla mukava muisto. Epämieluisa kaulakoru, kello tai muu jäisi käyttämättä ja rikki mennessään on käyttökelvoton mutta yhteinen reissu säilyisi varmasti muistoissa koko elämän. Kun kummipojan kotoa tuli lähtölupa niin alkoi reissu suunnittelu virallisesti. Arvatenkin, kummipoika oli heti valmis lähtemään mukaan!

Disneyland Pariisi, lokakuu 2018

Reissumme oli saman pituinen kuin viimeksi eli 4 yötä ja 5 päivää. Lähtömme oli ennen syysloman alkamista torstaina Vaasasta ja paluulento Pariisista lähti syyslomaviikolla maanantaina, kotona oltiin tiistain vastaisena yönä. Kummipoika missasi reissun takia siis kaksi koulupäivää, mutta ei tainnut olla asiasta moksiskaan kun koko loppu syysloma jäi aikaa toipua reissusta. Toinen vaihtoehto olisi ollut että olisimme lähteneet syyslomaviikolla torstaina ja palanneet loman jälkeisenä maanantaina, jolloin tiistai olisi mennyt kuitenkin nukkuessa ja koulusta olisi pitänyt olla pois kaksi päivää.

Tälle reissulle keräsimme rahaa syyskuusta 2017 lokakuuhun 2018, eli yhteensä 14kk. Keräsimme rahaa 150€/kk tahdilla. Lisäksi meillä oli edellisreissulta jäänyt muutama satanen kirstun pohjalle käytettäväksi. Keräämämme rahasumma kattoi koko reissun suunnitellun budjetun ja hieman enemmänkin. Oman reissuni lisäksi maksoin osan kummipojan reissusta joulu-, synttäri- ja rippilahjana. Loput kummipojan reissusta rahoitettiin mumman keräämältä autotililtä sekä kummipojan itse keräämistä rahoista. Sovittiin että reissun jälkeen mahdolliset ylijääneet rahat palautetaan takaisin autotilille. Mielestäni teini-ikäinen on jo niin iso, että tämmöinen vuoden kestävä säästöprojekti sopii ja opettaa siihen ettei kaikki tule valmiina kultalusikalla pöytään ja rahaa säästäen voit saada jotain isompaa ja mukavaa kun näet siihen vähän vaivaa. Olin laskenut että kummipoika olisi voinut tienata oman osuutensa tuon 14kk aikana hänelle kotona maksettavalla kuukausirahalla sekä tehden lisäksi hieman enemmän kotitöitä joista olisi saanut matkakassaan rahaa. Tällöin kuukausisumma olisi pysynyt maltillisena. Todellisuudessahan hän tienasi koko reissurahansa kesän aikana tehdyillä kesätöillä laiskotellen koko talven ja kevään :D

Disneyland Paris 

Olin laskenut reissulle etukäteen vähän budjettia, jota varten katsoin Disneyn eri hotellien hintoja netistä, vertailin lentolippua ja katsoin meidän edellisreissun kuluja ruokaan, ostoksiin, nähtävyksiin yms. Näiden pohjalta tein muutaman ehdotuksen joista kummipoika sai itse päättää millaista rahasummaa lähtee keräämään reissua varten, saman verran lainattiin autotililtä. Näissä kaikissa tuo lahjaksi antamani rahasumma pysyi samana. Tämä kerättävä rahasumma määritti käytännössä meidän hotellivalinnan sekä paljonko rahaa jäi kummipojalle omiin ostoksiin reissulla.

Meillä oli suunnitelmissa viettää reissu pääasiassa Disneylandissa kiertäen molemmissa puistoissa, yöpyä alueen hotellissa sekä käydä päiväseltään Pariisissa. Lennot otettiin tälläkin kertaa Vaasasta. Edellisreissusta poiketen matkasimme Finnairilla kummipojan toiveesta, joten välilasku ja lentokoneen vaihto tapahtui molemmilla lennoilla Helsinki-Vantaalla. Finnairilla kummipoika matkusti vielä lasten lipulla kun SAS olisi joutunut maksaa täyden lipun hinnan. Lippuihimme kuului jokaiselle 1 ruumaan menevä matkalaukku sekä käsitavarat. Matkustimme Pariisissa lentokentän ja hotellin välin taas Disney-bussilla sen helppouden vuoksi.

Onnellinen heppakarusellisti

Tässä ote koostamastani Excell-taulukosta jossa on meidän reissubudjetti hajotettuna lukuihin. Luvut on pääasiassa pyöristetty ylöspäin tasasummiin. Tein tämän vuoden 2017 reissun kulujen pohjalta. Tätä laatiessa oltiin varattu jo hotelli, lennot, lentokenttäkuljetus. Jos käytät tätä pohjana omaan reissuusi niin huomioitahan että varatessamme hotellia Disneyn sivuilla oli tarjous jossa 2 yötä tuli ilmaiseksi kun varasi hotellin tiettyyn päivään mennessä. Kannattaa siis katsoa sivuja ja hyödyntää tarjoukset (mm. -25%, ilmainen puolihoito yms).

Torstai-maanantai 11-15.10.018
Hotelli: Disney's hotel Sequoia Lodge (Golden forest club, sis aamupala), paikalliset verot + käsittelymaksut/tilaus sekä vakuutus/pää. 520€/hlö.
Lennot: Finnair, Vaasa-Pariisi + Pariisi-Vaasa, aikuinen, sis matkatavarat 390€/hlö. 
Vakuutukset: Matkatavara vakuutus 80€/hlö
Ruokailut: Mikki Hiiri -hahmolounas 65€/hlö,
muut ruokailut 175€/hlö.
Kuljetukset: Magical Shufftle-bussi lentokenttä-hotelli, hotelli-lentokenttä 46€/hlö.
1 päivän turistulippu (metro, RER-junat, yms) alle 25-vuotiaat 9€
Nähtävyydet Eiffel-torni, hissiliput ylimpään kerrokseen (aikuinen) 25€
Riemukaari (aikuinen) 12€
Kuumailmapallo Disneyn kylässä 15€
Muut ostokset 200€
Yhteensä noin 1500€/hlö, eli 4500€ kolmelta.


Lokakuinen ilta Disneyland Pariisissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti