perjantai 5. tammikuuta 2018

Disneyland Pariisi, maaliskuu 2017, matkasuunnitelmia

Tässä postauksessa ajattelin kertoa teille maaliskuussa 2017 tehdyn Disney-matkan suunnittelusta tarkemmin.

Sain siis elokuussa 2016 lahjaksi kahden hengen matkan Disneyland Pariisiin. Sain itse valita majoitushotellin, matkapäivät ja lentoaikataulun. Mietin olisinko ottanut hotellimme Pariisin keskustasta ja olisimme kulkeneet sieltä julkisilla Disneylle mutta onneksi päädyimme ottamaan hotellin Disneyltä ja käymään päiväseltään keskustassa.


Ennen matkapäivien valitsemista aloitin keräämään tietoa paikasta ja hintatasosta. Ennen tätä minulla ei ollut minkäänlaista käsitystä siitä millaisia majoitusvaihtoehtoja paikassa on ja millainen hintataso hotellien ja muiden suhteen on. Sen pystyin päätellä että ilmaista lysti ei missään tapauksessa olisi. Perehdyin Disneylandin omiin hotellihin ja niiden hintoihin. Katsoin kuvia, vertailin hotellien etäisyyksiä puistoista. Tutkin lentoaikatauluja ja lippujen hintoja. Koostin näistä excell-taulukon johon olin laskenut hinnat matkalle jonka kesto oli torstaista - sunnuntaihin. Hotelliksi valitsin toiseksi kalleimman hotellin perushuoneen. Vertailun vuoksi laskin hinnat paljonko maksaa Seinäjoelta junalla Helsinki-Vantaalle ja sieltä lentäen sekä suoraan Vaasasta lentäen. Suunnitelmaa koostettaessa Disneyn sivuilla oli tarjous jonka perusteella matkan hinnaksi tulisi sama lähti kotiin sitten lauantaina, sunnuntaina tai maanantaina joten venytimme reissua yhdellä päivällä. Tämä suunnitelma kourassani lähdin esittämään tätä eteenpäin syyskuun lopussa. Suunnitelma hyväksyttiin joten ei muuta kuin matkaa varaamaan ja jännittämään puoli vuotta lähtöä.

Matka varattiin Tjäreborgin matkatoimiston kautta joten samasta paikasta tuli hotelli, aamupalat, puistoliput, lennot, illallisshow:n liput ja bussikuljetukset lentokentälle ja takaisin. Nämä sisältyivät siis tähän lahjaani. Hinta poikkesi lopulta pari sataa ennakkoon tekemästä laskelmastani. Laskelmissa en ollut ottanut huomioon mahdollisia veroja ja muita kuluja joista tämä ero lopulta koostui. Lensimme Vaasasta Tukholman kautta Pariisiin, joten matkaan oli helppo lähteä kotoa kun lentokentälle oli tunnin ajomatka eikä meidän tarvinnut varata aikaisen lennon takia hotellihuonetta Helsingin päässä tai valvoa kentällä lentoa odottaen. Matkatoimiston kanssa kaikki sujui hyvin, sain sähköpostiin varausvahvistukset ja muut tarvittavat asiakirjat. Varasin vielä myöhemmin matkatoimiston kautta meille hahmoaamiaisen, jonka maksoin itse ennen matkan alkamista.

Meillä oli suunnitelmissa viettää yksi päivä Pariisissa joten selvitin etukäteen miten Disneyltä pääsee keskustaan, mitä maksaa ja millaisia lippuja kannattaa käyttää. Nähtävyyksiä Pariisissa tuntui olevan useita jotka olivat monessa netistä löytyvässä pakko nähdä-listassa. Me valitsimme nähtävyyksistä Eiffel-tornin sekä Versaillesin linnan joissa kävimme. Totesimme että loput olivat sellaisia jotka meitä eivät kiinnostaneet tai eivät mahtuneet päivän aikatauluun pitkien välimatkojen vuoksi. Jätimme myös osan tarkoituksella käymättä, jotta meillä olisi hyvä syy palata joskus kaupunkiin uudestaan.


Panostin todella paljon tähän matkan kokonaishinnan selvittämiseen ja se kannatti koska meille ei matkan aikana tullut suurempia yllätyksiä joihin rahoja olisi palanut ja lopulta saimme kotiin palattuamme laittaa osan matkarahastosta takaisin säästöön. Torstaista maanantaihin kestäneen matkan hinnaksi tuli kahdelta noin 3800€ kun mukaan luetaan lahjan osuus, kaikki ostokset ja ruokailut, nähtävyydet, matkavakuutukset, matkatavaramaksut ja muut. Tuliaisten ostaminen meillä karkasi vähän käsistä, joten olisimme varmaan pärjänneet vähemmälläkin jos olisimme hillinneet itsemme (tai siis minä, köhköh...) monissa kaupoissa ja vähän suunnitelleet ostoksiamme. Periaatteemme oli kuitenkin että rahoja ei ruveta laskemaan pennin tarkasti kun kerta lomalla ollaan. Keräsimme käyttörahaa 7kk ja laskimme kuukausiosuuden siten että tarvittaessa meillä olisi varaa jättää joku kuukausi välistä jos yleinen rahatilanne on tiukka eikä säästöön olisi varaa laittaa rahaa.

Jos mietit matkaa Disneylle, selvitä ennakkoon mahdollisimman tarkasti hotellien ja lentojen hinnat tai matkatoimistojen pakettihinnat ja vertaile niitä keskenään ja tarkista mitkä asiat kuuluvat pakettien hintaan ja mistä joudut maksaa erikseen. Mieti paljonko tarvitset käyttörahaa/päivä. Aloita säästäminen riittävän ajoissa, matkaan kannattaa varata mieluummin rahaa liikaa kuin liian vähän. Omien laskelmien mukaan rahaa kannattaa varata 1500-2000€/hlö riippuen tietysti valitusta hotellista ja lennoista. Jos varaat hotellin suoraan Disneylandin sivuilta, tarkkaile heidän vaihtuvia tarjouksiaan. Hyvällä tuurilla saat hotelliyöpymisestä -25% ja ilmaisen puolihoidon tai ilmaisia hotelliöitä kun varaat hotellin tiettyyn päivään mennessä. Huvipuistoliput kuuluvat Disneyn omiin hotelleihin, halvempiin kumppanuushotelleihin liput joutuu usein ostaa portila tai netistä etukäteen itse.


Jos olet käynyt joskus Disneyland Pariisissa, olisi kiva kuulla millainen reissubudjetti sinulla oli varattuna /henkilö. Keräsitkö rahaa säännöllisesti reissua varten kuukausittain vai laitoitko sukan varteen silloin kun ylimääräistä ilmestyi pankkitilille? Kauanko keräämiseen meni aikaa noin suunnilleen? Pitikö budjettisi loppuun asti? Säästitkö jossain, esimerkiksi hotelleissa tai lennoissa jotta voit panostaa johonkin tiettyyn matkan aikana.

Edit: Kuvat lisätty maaliskuussa 2020. Kuvat otettu tammikuun 2020 reissulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti